Logo Trekschuit Maassluis

De Paarden hebben het druk

6 jul 2024

De paarden die “De Gouden Leeuwin” per toerbeurt trekken, hebben het druk! Dat vinden zij reuze fijn. Waarom? Het zijn werkpaarden en nadat zij zijn ingespannen, hebben ze het naar hun zin. Bij de dienstreis op zaterdag genieten zij van de aandacht die zij krijgen van de gasten. Zij geven zelf aan dat zij verder willen, na geknuffeld en geaaid te zijn bij Bommeer, d.m.v. het schrapen met hun benen.

Zaterdag 29 juni jl. voer de trekschuit rond 8.00 uur naar Vlaardingen voor het Haring- en Bierfeest. Daar kon men gratis opstappen voor een vaartocht van ca. 1 uur. Er werd 5 keer zo’n vaart gevaren en de belangstelling was groot om mee te varen langs diverse oude gebouwen en sluizen en de geschiedenis daarvan te horen.

Er is niets mooier als om ca. 8.00 uur te vertrekken vanuit Maasland. De Noordvliet en de Vlaardingse Vaart stralen een rust uit, die fantastisch is. Stil en diverse vogels worden dan gezien en gehoord.

De gastvrouwen (viswijven) hadden het druk met het vertellen over de geschiedenis en de bouw van de trekschuit. Het is ook altijd leuk van de opvarenden zaken te horen, die vroeger aan de orde waren.

Maandag jl. hadden we vaarrit met werknemers van de Provincie Zuid-Holland. Ook dat sloeg aan en we leerden ook weer van hun kennis.
Hieruit blijkt, dat men behoefte heeft om de rust van de Vlietlanden te ondergaan.
Wat wil je nog meer in wat wordt genoemd “Het Westen van Nederland”.
Je komt er tot rust, zo mooi